جوان آنلاین: رئیسجمهور امریکا در جمع خبرنگاران گفت که پس از دیدار با «ولودیمیر زلنسکی» در واتیکان، معتقد است که همتای اوکراینی آماده تسلیم شبهجزیره کریمه به روسیه به عنوان بخشی از توافق صلح است.
به گزارش ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، ترامپ از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه خواسته است دست از حمله بردارد و با پایان جنگی که با حمله مسکو در سال ۲۰۲۲ آغاز شد، موافقت کند؛ اظهاراتی که یک روز پس از دیدار او با همتای اوکراینی در حاشیه مراسم تشییع پیکر پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان مطرح میشود. ترامپ در پاسخ به این سؤال خبرنگاران که «آیا فکر میکند زلنسکی آماده تسلیم کریمه است»، گفت: «من اینطور فکر میکنم.» وی افزود که در جریان مذاکراتش با زلنسکی در واتیکان، به طور خلاصه در مورد سرنوشت این شبهجزیره دریای سیاه که مسکو در سال ۲۰۱۴ آن را ضمیمه خاک خود کرد، صحبت کردهاند. فرانس۲۴ گزارش کرده که در طرح پیشنهادی صلح ترامپ برای اوکراین علاوه بر به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از خاک روسیه، واگذاری تمامی بخشهایی از خاک اوکراین که از زمان آغاز حملات روسیه در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) به تصرف این کشور درآمده نیز به عنوان بخشی از توافق آمده است. زلنسکی روز یکشنبه اعلام کرد که این دیدار در صورت دستیابی به صلحی که او به آن امیدوار است، میتواند «تاریخی» شود و سخنگوی کاخ سفید نیز آن را «بسیار سازنده» توصیف کرد، در حالی که «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان از اوکراین خواست که نباید پیشنهاد اخیر «دونالد ترامپ» را بپذیرد، چرا که این پیشنهاد به معنای از دست دادن مساحت وسیعی از مناطق در مقابل آتشبس با روسیه است که در حقیقت همانند تسلیم شدن است.
«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه امریکا روز یکشنبه با بیان اینکه مذاکرات صلح اوکراین وارد «هفتهای حساس» میشود، تأکید کرد که توافق میان روسیه و اوکراین باید بهزودی حاصل شود. روبیو که پس از دیدار روز یکشنبه دونالد ترامپ با زلنسکی همتای اوکراینی او در رم، در مصاحبه با برنامهای در شبکه «انبیسی» صحبت میکرد، گفت که مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین «نزدیک است، اما نه به اندازه کافی.» وزیر امور خارجه امریکا با بیان اینکه «این [توافق روسیه و اوکراین]باید به زودی اتفاق بیفتد»، گفته که دولت ترامپ هفته پیشرو را صرف بررسی این موضوع خواهد کرد که به نقش خود بهعنوان میانجی ادامه دهد یا خیر. وی افزود: «این هفته، هفتهای بهواقع مهم خواهد بود که باید تصمیم بگیریم آیا این تلاشی است که نمیخواهیم به مشارکت در آن ادامه دهیم، یا اینکه وقت آن رسیده که تمرکزمان را روی مسائل دیگری بگذاریم.» روبیو اعلام کرد که امریکا بهمنظور فراهم کردن فرصتی برای اینکه دیپلماسی مؤثر واقع شود، اعمال تحریمها علیه روسیه را به تعویق انداخت، اما هشدار داد که ترامپ گزینههایی برای مقابله با هر طرفی که با توافق صلح مخالفت کند، در اختیار دارد. تحت چنین شرایطی، سخنگوی کرملین میگوید که نشانه آمادگی برای ازسرگیری مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین، باید از طرف کییف دیده شود. پسکوف در پاسخ به این پرسش که آیا روسیه در انتظار سیگنال از جانب واشینگتن است یا انتظار بروز نشانهای مستقیم از جانب کییف را میکشد، گفت: این نشانه باید از طرف کییف باشد. آنها دست کم باید درباره این موضوع، اقدامی انجام دهند. آنها همچنان برای این کار (از سرگیری مذاکرات) ممنوعیت قانونی دارند. تاکنون هیچ اقدامی را مشاهده نکردهایم.